خروج ۶۰ درصدی تقاضا از بازار مسکن و افزایش جمعیت مستأجران در پی کاهش قدرت خرید، تقاضا در بازار اجاره را افزایش داده است و در همین راستا کارشناسان معتقد هستند که موجودی بازار مسکن بهتر است در خدمت عرضه آپارتمانهای اجارهای قرار بگیرد.
ساختار بازار اجاره اکنون سنتی است و وزارت راه و شهرسازی در راستای حرفهای کردن بازار اجاره و حمایت از منافع مستاجران، پیشنویس آییننامه اجرایی «حمایت از اجارهداری حرفهای» را برای بررسی و تصویب به هیات دولت ارائه کرده است.
مدت قراردادهای اجاره ای، ۵ ساله میشود
اکنون قانون مشخصی برای کنترل بازار اجاره وجود ندارد و همین موضوع نظارت بر افزایش قیمتها در بازار اجاره را سخت کرده است؛ وزارت راه و شهرسازی برای آنکه شرایط فعلی در بازار اجاره مدیریت شود برای دو سال گذشته دو عدد قابل ملاحظه وام ودیعه مسکن را از ستاد ملی کرونا اخذ و با کمک بانکها در اختیار مستاجران قرار داده است.
محمودزاده گفت: یکی از نهادهایی که تمایل به ورود به این موضوع را دارد شهرداریها هستند. بر اساس قانون، یکی از وظایف شهرداریها این است که برای مسکن گروههای کمدرآمد، برنامهریزی و اجرا داشته باشند. برای گروهها در شهرهایی که زمین وجود داشته باشد، اراضی به شکل ۹۹ ساله توسط وزارت راه، تخصیص مییابد که هدف از این طرح، حذف قیمت زمین از سبد اجاره خانوار،است.
مطالعه بیشتر: مطلب «وضعیت وام اجاره مسکن به کجا رسید؟» را در مجله ملکی دلتا بخوانید.
با مجله ملکی دلتا همراه باشید .
- ۰۰/۰۹/۰۷